Log in Registreren

Mogen wij u voorstellen aan Miep Vink.

De Vrijwilligerscentrale van IJsselstein zet zich met enthousiasme in om voor aspirant vrijwilligers passend vrijwilligerswerk te zoeken. Om te laten zien hoe leuk en betekenisvol dit is, leest u onderstaand een interview met een actieve IJsselsteinse bewoonster.

Vrijwilligerswerk? Ja, doen!

Mogen wij u voorstellen aan Miep Vink? Miep is een actieve vrijwilligster, die zich al op veel terreinen heeft ingezet. Miep heeft in het verleden gewerkt met ouderen en wil haar kennis en ervaring graag inzetten in het vrijwilligerswerk dat ze doet. Momenteel zet Miep zich in als bezoekvrijwilliger bij het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Pulse.

‘Als vrijwilliger ervaar ik veel voldoening in het contact met anderen. Het raakt mensen en ik krijg veel waardering, dat maakt het zo leuk’. Als bezoekvrijwilliger bezoekt Miep ouderen die een steuntje in de rug nodig hebben. ‘Zij voelen zich gehoord door de gesprekken en het contact wat je met ze hebt.’

Naast het vrijwilligerswerk bij het Steunpunt Mantelzorg, zet Miep zich ook in binnen de Vrijwilligersraad van Stichting Pulse en als vrijwilliger voor Personenvervoer. Als vrijwilliger binnen de Vrijwilligersraad denkt zij mee over het beleid en behartigt zij de belangen van andere vrijwilligers binnen Pulse. Bij het Personenvervoer van Pulse helpt Miep mee om de oudere bewoners van IJsselstein van A naar B te brengen.

Zelf zegt Miep hierover: ‘Vrijwilligerswerk is aan te raden voor iedereen, om op deze manier voor iemand wat te kunnen betekenen is veel waard. Daarnaast geeft het een zinvolle invulling van de week en is het ook leerzaam.’

Bent u ook op zoek naar vrijwilligerswerk? Of bent u geïnteresseerd geraakt door het verhaal van Miep? Neem dan een kijkje op de website van de Vrijwilligerscentrale van IJsselstein: www.vwij.nl. Er staan allerlei vacatures, van verschillende soorten organisaties, waarmee u het verschil kan maken voor uw stad!