Log in Registreren
Terug naar het overzicht

Stichting Met je hart

Stichting met je hart zet zich in om zelfstandig wonende ouderen met elkaar in verbinding te brengen en waardevolle, maandelijkse ontmoetingen te organiseren in de horeca (tijdens de lockdown zijn er alternatieve activiteiten). Met je hart heeft inmiddels door het hele land stamtafels waar iedere maand een vast clubje ouderen samen met twee vrijwilligers van de stichting komt eten. De ouderen worden thuis opghehaald en weer thuisgebracht.
Omdat de ouderen elkaar regelmatig zien ontstaat er ├ęcht contact en nieuwe vriendschappen. Op den duur zien de ouderen elkaar vaak ook tussendoor, los van deze ontmoetingen.
Voor een nieuw team in IJsselstein zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met hart voor ouderen die zich willen inzetten voor een paar uur per week of per maand (tijd die je besteed kun je zelf aangeven) . Voor geinteresserden is er binnenkort een online een informatie-sessie door de coordinator van de stichting.

Belangrijkste activiteiten

1: Maandelijkse bijeenkomst tijdens een etentje aan een stamtafel in de horeca. Gasten worden thuis gehaald en gebracht
2: Contacten onderhouden met de ouderen via de telefoon
3: Leuke acties tijdens bijzondere dagen als bv. Pasen, Kerst, Sinterklaas en Valentijnsdag organiseren
4: Eet met je hart campagne :Restaurants die zich graag willen verbinden met de restaurantcampagne EET met je hart vragen gedurende 6 weken per jaar aandacht voor eenzaamheid onder ouderen in hun gemeente. Gasten die eten in deelnemende restaurants kunnen een vrijwillige bijdrage van 1 euro op de totaalrekening doneren wat ten goede komt aan de activiteiten voor eenzame ouderen in onze gemeente

Vacatures

Vrijwilliger Stichting met je hart IJsselstein

Stichting Met je hart
Welzijn | Ouderen | Gemeente IJsselstein

Stichting met je hart zet zich in om zelfstandig wonende ouderen met elkaar in verbinding te brengen en waardevolle, maandelijkse ontmoetingen te organiseren in de horeca (tijdens de lockdown waren ...

Lees meer over Vrijwilliger Stichting met je hart IJsselstein