Log in Registreren
Terug naar het overzicht

Stichting Met je hart

Stichting met je hart zet zich in om zelfstandig wonende ouderen met elkaar in verbinding te brengen en waardevolle, maandelijkse ontmoetingen te organiseren in de horeca. Met je hart heeft inmiddels door het hele land stamtafels waar iedere maand een vast clubje ouderen samen met twee vrijwilligers van de stichting komt eten. De ouderen worden thuis opghehaald en weer thuisgebracht.
Omdat de ouderen elkaar regelmatig zien ontstaat er ├ęcht contact en nieuwe vriendschappen. Op den duur zien de ouderen elkaar soms ook tussendoor, los van deze ontmoetingen.
Voor ons team in IJsselstein zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met hart voor ouderen die zich willen inzetten voor een paar uur per maand (tijd die je besteed kun je zelf aangeven).

Belangrijkste activiteiten

1: Maandelijkse bijeenkomst tijdens een etentje aan een stamtafel in de horeca. Gasten worden thuis gehaald en gebracht
2: Contacten onderhouden met de ouderen via de telefoon of indien gewenst een bezoekje
3: Leuke acties tijdens bijzondere dagen als bv. Pasen, Kerst, Sinterklaas en Valentijnsdag organiseren
4: Eet met je hart campagne :Restaurants die zich graag willen verbinden met de restaurantcampagne EET met je hart vragen we gedurende 6 weken per jaar aandacht te vragen voor eenzaamheid onder ouderen in hun gemeente. Gasten die eten in deelnemende restaurants kunnen een vrijwillige bijdrage van 1 euro op de totaalrekening doneren wat ten goede komt aan de activiteiten voor eenzame ouderen in onze gemeente

Vacatures

vrijwilliger stamtafel ouderen

Stichting Met je hart
Welzijn | Ouderen | Gemeente IJsselstein

Stichting met je hart zet zich in om zelfstandig wonende alleenstaande ouderen die zich vaak alleen of eenzaam voelen en behoefte hebben aan contact met elkaar in verbinding te brengen. ...

Lees meer over vrijwilliger stamtafel ouderen